Monday, March 24, 2008

Hel-L.A. Presents Ή αλλιώς τα παιχνίδια της τύχης.






Λίγες μέρες αφότου ξεκίνησα να γράφω εδώ, άρχισα να βλέπω μια αμερικάνικη σειρά που προς μεγάλη μου έκπληξη δεν έχει (έως τώρα) καμία αναφορά στο πόλεμο του Ιράκ. Και επειδή είναι πρωταγωνιστής ο γνωστός από τα X-files David Duchovny, μου επεφύλασσε άλλη μια έκπληξη …. Το σενάριο δεν περιλαμβάνει ούτε έναν εξωγήινο (Τους κατοίκους του LA δεν τους μετράω).

Που κολλάει η σύμπτωση? Ο κεντρικός μας ήρωας, ένα πάντρεμα του Μπουκόφσκι και του παλιού καλού μας Μώλντερ, έχει αρχίσει και γράφει από κάποιο σημείο και μετά ένα blog.
Ένα μηδενιστικό blog με θέμα το σεξ, τις σχέσεις και την κατάντια του ανθρώπου γενικότερα, ενώ γύρω του η πόλη των αγγέλων τον περισσότερο καιρό είναι σκοτεινή και παρακμιακή.

Σαν άγγελος της αποκάλυψης λοιπόν ο κεντρικός ήρωας έχει αρχές (τις βασικές ουσιαστικά), έχει ένα σκοπό (που αγιάζει τα μέσα) και ….. δεν έχω φτάσει σε σημείο ακόμα να ξέρω αν θα έχει και κάθαρση (είμαι στη μέση ακόμα)

Αλκοόλ, γυναίκες, πατρικά προβλήματα (δεν γλιτώσαμε εντελώς την αμερικανιά δυστυχώς), με μια φωτογραφία που θυμίζει μια άλλη σειρά (Shark) και με το σεξ να παίζει το κυρίαρχο ρόλο (η τηλεόραση αντιγράφει τη ζωή κλπ…)

Δε ξέρω κατά πόσον παρουσιάζει ενδιαφέρον το Californication για τις γυναίκες τηλεθεάτριες (αλλά εδώ αρέσει στις γυναίκες το «Όταν έκλαψε ο Νίτσε», ένα κατεξοχήν αντρικό βιβλίο, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…) , πέραν από το να χαζεύουν τον ημίγυμνο μποέμ David φυσικά…

Το αν ενδιαφέρει τον αντρικό πληθυσμό; Νομίζω το έδειξα καθαρά πιο πάνω…

Καλή διασκέδαση.

Και κάτι ακόμα "Showtime is proud to congratulate David Duchovny for his Golden Globe® win for Best Performance by an Actor in a Television Series ."

No comments: