Tuesday, April 13, 2010

Road Trip: USA

Road Trip: USA.16994.61




Η τέταρτη ατομική έκθεση του φωτογράφου Γιώργη Γερόλυμπου στη γκαλερί a.antonopoulou.art έως 29/04/2010.

« Την πρώτη Φεβρουρίου του 2008, προσγειώθηκα στη Νέα Υόρκη με μόνη παρέα δύο φωτογραφικές μηχανές και ένα σημειωματάριο. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Fulbright, οδήγησα 16.994 χιλιόμετρα σε 61 ημέρες, διασχίζοντας 27 Πολιτείες, 35 μεγάλες πόλεις, 9 εθνικά πάρκα, 4 ερήμους και 3 θάλασσες. Με το ταξίδι αυτό, είχα τη μοναδική ευκαιρία να με συναντήσω ξανά μετά από πολύ καιρό…..

Ταξιδεύοντας άρχισα να συνειδητοποιώ ότι ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την απόσταση μέσω του χρόνου και του χώρου. Όταν οδηγείς μόνος, ο χρόνος διαστέλλεται, είσαι ο ομιλητής και ο αντίλογος. Ή η σιωπή. Ξέρεις που βρίσκεσαι, πόσο απέχεις από τον προορισμό σου, πόσο απομακρύνεσαι από την αφετηρία σου γιατί οι επιλογές αφήνονται στα χέρια σου: είσαι εκεί γιατί εσύ σε πήγες, θα φτάσεις στον προορισμό όσο εσύ αντέχεις να οδηγείς, απέχεις από το σπίτι σου όσο εσύ σε απομακρύνεις!

Ταξίδεψα πιο πολύ και πιο μακριά απ’ όσο είχα ελπίσει ποτέ. Παρ΄ότι ο ίδιος, τα μάτια μου, πια, βλέπουν διαφορετικά, λίγο πιο έντονα, λίγο πιο μακριά.

Και τα λόγια τα μεγάλα, δεν τα τολμάς, θρύβουν, χάνονται, ποτέ δεν θα ονομαστούν πράξεις.

Κάποια λόγια, μεγάλα, με φοβίζουν, πλέον, λιγότερο.»

No comments: