Saturday, July 21, 2012

Epitaph I




 






Επιτάφιος - Epitaph

-part I- 











 



 
(The following photos are from the theatrical performance "Epitaph") 



 





Μια διάλεξη-δρώμενο-συναυλία για την δημοκρατία, σε σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου.



















Ο Επιτάφιος, μια παράσταση-δράση, με την συνεργασία του μουσικού σχήματος MiniMaximum Improvision και του «Θεάτρου Δωματίου». Εκτός από τις τρεις βασικούς ηθοποιούς και τις μουσικούς, συμμετείχε μια ομάδα νέων ηθοποιών, που θα ανέλαβε το μέρος της διάδρασης με το κοινό, και, φυσικά, οι επισκέπτες. 








Μια ιδιαιτέρως επίκαιρη, αλλά και ουσιαστικά διαχρονική μουσική εγκατάσταση, που συνδιαλέγεται με το κείμενο του Θουκυδίδη Περικλέους Επιτάφιος, το οποίο διαβάζε η Τζίνα Πολίτη, με αποσπάσματα από κείμενα του Κορνηλίου Καστοριάδη για την δημοκρατία και την ελληνική ιδιαιτερότητα, όπως και με ένα γράμμα που βρέθηκε ύστερα από σαφή πρόθεση μιας ανώνυμης υπογράφουσας μέσα στο βιβλίο "Αρχαία Ελληνική Δημοκρατία και η Σημασία της Για Μας Σήμερα" σε ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, την εποχή που η χώρα βρίσκεται σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
























Κοινό και καλλιτέχνες συναντήθηκαν 9 και 10 Ιουλίου του 2012 σε μια από τις παρατημένες, αλλά βασικές αρτηρίες της καρδιάς της πόλης, στο Μεταξουργείο, το ground zero της «τραγωδίας», για να μιλήσουν για τους «νεκρούς» και την «απώλεια», να τραγουδήσουν, να πιουν, να ξαπλώσουν κάτω στην ταράτσα της Kunsthalle Athena, έναν συμβολικά δημόσιο χώρο, προκειμένου να αφήσουν ένα ίχνος -δικό τους, και αυτών που αργοπεθαίνουν μαζί τους.


























Ήταν μια παράσταση ανοιχτή "σε όποιον ήθελε να πάρει μέρος για προσωπικούς και συλλογικούς λόγους σε μια «δημόσια ταφή» που επωμίζεται την θλίψη της πόλης που θέλει να αρθρώσει λόγο, να συσπειρωθεί, να επανεπιβεβαιώσει τους συγγενικούς δεσμούς της και τις σχέσεις της, να μετατραπεί,ισως, σε μια αναγέννηση".






«Θέατρο Δωματίου»
Άντζελα Μπρούσκου - Παρθενόπη Μπουζούρη











Συμμετέχουν:
Τζίνα Πολίτη
MiniMaximum Improvision

Στην οργάνωση και την επιμέλεια του θεάματος συνεργάστηκε η επιμελητική ομάδα της Kunsthalle Athena.










2 comments:

gelina said...

πολύ ωραίες φωτογραφίες και video, για άλλη μια φορά ευχαριστούμε!

Astro Nayths said...

χαρά μου. πάντα :)